lauantai 23. toukokuuta 2015

Punapäinen nainen

En voinut enää vastustaa kiusausta ja ostin Effy Wildin Radiant faces -verkkokurssin. Se on julkaistu eli aloitettu jo viime syksynä. Sisältönä on 9 eri mixed media -taiteilijan videot  -noin 100 min opastusta, pdf- ohjeet. Lisäksi Effyn omat tulkinnat kunkin taiteilijan töistä! Huh! Vaikuttaa hyvältä, mutta videot on katsottava lokakuun loppuun mennessä eli aika ei kyllä kaikkiin riitä. Videot voi toki ladata kaikki itselle.

Jane Davenportin aiheena oli Nymfi (aihe on minulle vieras). Pointtina on kuitenkin oppia piirtämään inspiroivasta kuvasta. Alkuun tutkitaan kasvojen rakenne, sommittelu yms. Tehdään luonnoksia kuvan mukaan ja lopullinen kuva ihan muistin perusteella (ilman luonnoksia ja inspiraatiokuvaa).

Tässä pari luonnosta; innostuin tyylini mukaan piirtämään lyijykynällä (grafiittikynällä) ja eksyin vähän aiheesta. Mutta ei tuo haitanne. Piirrokset tehty vanhalle kirjansivulle (kooltaan reilu A4). lähes sivukuva naisesta oli minulle haastava, samalla kasvot olivat kääntyneet hieman katsomaan olkapään yli.Lopullinen hyvin värikäs versio alla (alkuperäiskuvassa oli merenneito suorimassa valtavia hiuksiaan). Käden jätin pois.. Tarvikkeet: akryylimaalit, gesso, gel medium ja prismacolor-kynät.1 kommentti:

  1. Ihana työ. Kiva kun kävit blogissani, jotta minäkin löysin tänne. Pitää tutkia huomenna lisää näitä kasvoja.

    VastaaPoista