maanantai 26. marraskuuta 2012

Kukkapallo paperista

Tampereen kädentaito-messuilla tuli minunkin käytyä, vasta sunnuntaina tosin. Ja mukaan lähti jonkunmoinen lajitelma stansseja, vain yksi paperipakkaus, pari leimasinta, tarratimantteja yms tavanomaista korttiaskartelutarviketta. . Jostain syystä juutuin Lumikellojen osastolle ja innostuinkin ostamaan paperipakkauksen kukkapalloa varten. Eli 10 arkkia A4-paperia. Värit olivat aika lopuillaan, joten päädyin vaaleanpunaiseen.. Liimaa ostin myös ja lasihelmiä. Palloon voisi sijoittaa myös kynttilät.. Mukaan tuli taiteltu mallikappale. Lisää ohjeita löytyy täältä eli Lumikellojen sivuilta. Myös tästä löytyy hyvät ohjeet.
Loppujen lopuksi lisävinkkejä löysin ihan googlettamalla.

Pakkauksesta sai 1 ison tai 2 pientä kukkapalloa. Tai olishan vieläkin pienempiä voinut tehdä.. Siis leikkasin paperin 7 x 7 cm:n neliöiksi, taittelin, liimailin (tosin omalla liimalla, joka oli nopeammin kuivuvaa). Taittelin ensin terälehdet, sitten tein niistä kukat ja lopuksi yhdistelin kukat palloksi. Apuna verhoklipsejä ja klemmareita..

Yhdistely oli minusta kyllä aika vaikeaa ensin. Eka pallo ei täysin onnistunut. Toisen teinkin sitten toisella tavalla: eli tein kiinnittelyt vain 2-puolisella teipillä. Liimauksen kestävyys ei kyllä ole kovin varmaa..Oli paljon nopeampaa ja helpompaa.
Kukankin tein siten, että laitoin teipin aivan terälehden liimattua taitereunaa pitkin ja sitten 5 terälehteä päällekkäin nipuksi! Lopuksi sitten 1. ja 5.terälehti yhteen ja kukan aukaisu varovasti auki...Vaikeaa selittää ilman kuvia. Jokatapauksessa lopputulos oli parempi näin. jossain youtube videossa oli neuvottu näin.

Tässä pari kuvaa. Taustalla ensin tehty kukka, johon upotin helmetkin.. Paperi siinä oli taitettu niin että valkoista reunaa näkyi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti